Jdi na obsah Jdi na menu

Orli táhnou na Zubry

Orli táhnou na Zubry
 28.1.2011

Nádstavba se přehupuje do své druhé půlky, což znamená, že sezóna vrcholí! Všichni účastníci „TOP 6“ se již mezi sebou utkali a nejlépe z toho vyšla Orlová! Neprohrála s nikým z ligové elity a nasbírala 15 bodů! Nyní nás čekají odvety a Orli již tuto sobotu zajíždějí na půdu Zubrů z Přerova.



Přerov se ve čtvrtém kole stal prvním přemožitelem Orlů, kdy bral tři body za výhru 6:4. K odvetě přijeli Zubři v listopadu ve velké formě, ale přesto si odvezli porážku 4:2. První klání nádstavby přineslo zajímavou zápletku. Orlům se v úvodní třetině lepila smůla na hokejky a prohrávali už 0:2. Pak se ovšem svěřenci trenéra Flašara vzchopili a góly dávali už jenom oni. Na začátku druhé třetiny vstřelili kontaktní branku a poté jasně dominovali. Zubři nakonec museli skousnout porážku 5:2. Přerov je na tom v nádstavbě úplně někde jinde. Na rozdíl od Orlů všechny své zápasy prohrál! Jediný bod urval v posledním utkání na svém ledě, kdy prohrál na nájezdy s Havířovem.

Co se týká statistik, tak se toho od minula se moc nezměnilo, útočným statistikám stále vévodí Pavel Hanák a Martin Kotásek. Hanák exceluje v kanadském bodování s dvaceti jedna góly a šestadvaceti asistencemi. Kotásek má stejný počet asistencí a zaznamenal jen o jednu branku méně. Bylo by zajímavé sledovat, jak by si v porovnání s nimi vedl Marek Ivan, nebýt jeho šesti-zápasového trestu. Nyní má na svém kontě 45 bodů v sedmadvaceti zápasech. Dvacet a více bodů na svém kontě mají tradiční druholigoví borci jako Vladimír Kočara (16+17), Zdeněk Sedlák (9+23) a Jan Kolář (16+6). Opomínat nesmíme ani známé přerovské tahouny Marka Ditricha (4+13) nebo hvězdu předminulé sezony Antonína Sprušila (7+10). Ani zbytek přerovské ofenzívy ve většině případů není třeba druholigovým fanouškům představovat. Až na pár výjimek se jedná o ostřílené borce a trenéři si mohou dovolit poskládat čtyři vyrovnané a hlavně silné útoky. Navíc nyní Zubři posílili. Největším tahákem by byl být nejproduktivnější hráč soutěže Jan Kolařík, který je ovšem nemocný a v sobotu nejspíš ještě nenastoupí.

Statistikám obránců vévodí s třináctibodovým náskokem kapitán Daniel Faltýnek, který do sítí soupeřů nasázel deset branek a na třináct jich přihrál. Ten je však nyní zraněný a nyní nenastoupí. Dalšími oporami zadních řad svého týmu jsou například Jiří Osina nebo Radomír Pala. V případě, že hráči v poli selžou, mají za sebou pojistku v podobě Radka Tihláře, který už se na druholigové scéně pohybuje dost dlouho dobu na to, aby si jeho brankářské umění získalo respekt. V současné době se pyšní úspěšností necelých 92% a průměrem gólů na zápas 2.8. V případě nutnosti mu je připraven krýt záda Radim Gitner.