Jdi na obsah Jdi na menu

Shadow Company Orlová

 Charakteristika organizace:

Sportovní klub Shadow Company Orlová je český klub příznivců military paintballu z Orlové a blízkého okolí, který vznikl v říjnu 2005.

Military paintball: Hráči sebe staví do pozice bojovníků a snaží se o co nejvěrnější napodobení vojenských operací, postupů a taktik. Bojuje se v rozličných prostředích opuštěných objektů (bývalé armádní areály, výrobní haly, sklady), ale často se také operuje v přírodě, hlavně v hustých lesích a v kopcovitém terénu. Hráč se nejčastěji obléká do vojenských obleků či oblečení zásahových jednotek, při boji využívá radiokomunikačních prostředků a k orientaci venku často potřebuje mapu. Tato modifikace hry je většinou méně finančně náročná. Pokud je hra zahrnuta do jakýchsi ligových zápasů, tyto jsou organizovány samotnými hráči teamů. Pravidla her závisí tedy na hráčích – může se hrát na barvu (pro vyřazení hráče se na něm nebo jeho zbrani musí nacházet barva) nebo na zásah (zde je kladen důraz na smysl pro fair play, kulička totiž pro platný zásah nemusí prasknout).

Orlovský tým se účastní mnoha military paintball akcí po celé ČR, zejména na Moravě. V roce 2009 se stal členem Severomoravské Aliance (S.M.A).

Členská základna čítá 16 členů, z toho 9 aktivních hráčů.

Věkové kategorie: nad 18 let.

Členské příspěvky činí 100,-Kč/měsíc a jsou využívány k financování společného vybavení.

Tréninky se uskutečňují vždy po domluvě mezi členy klubu.